четвъртък, 1 май 2014 г.

Ивайло Калфин: Почтеността е основна дума в работата на АБВ, заниманието с политика е в служба на обществото

Член на Европейския парламент, избран от листата на Коалиция за България през 2009 г. Заместник министър-председател и министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев (2005 – 2009). Избиран няколко пъти за народен представител.
Българските граждани няма как да изтърпят за пореден път още един експеримент – дали нещо се промени в здравеопазването, образованието, икономиката...
Калфин очертава три приоритета на работата си в предстоящия вот - ЕС да стане разбираем за българите, повишаване на доходите на хората, и уеднаквяване на трудовите права на работещите в Европа
ЕС да стане разбираем
„ЕС се усеща от някои, но не се усеща от всички българи. ЕС дава много възможности и това беше разбрано от повече от 2 млн. наши сънародници, които избраха да живеяет в Европа, да работят там и да отглеждат децата си”, каза Калфин. Той обаче е категоричен, че ЕС не можа да стигне до момента до българските граждани и това трябва да се промени.
Повишаване на доходите на българите
„ЕС не увеличава заплатите, но дава възможности. Ние искаме да има справелива държава в България и данъците да не се вземат от най-бедната част от населението – 60% от данъците са от ДСС. Всеки  човек си купува, примерно, хляб, и внася в бюджета”, каза Калфин. И подчерта отново, че данъците у нас са за сметка на хората със скромни средства. „По-заможните българи не плащат – няма данък за голямо наследство, за високи доходи”. Калфин обясни, че това е част от манифеста на социалистите. На национално ниво тази лява политика не се следва, не е случва в България, коментира той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар